Usein kysyttyä

Kiinteistönhoito ja siivous

Mistä saan apua huoneiston tekniikkaan liittyvissä kysymyksissä?

Ota yhteyttä Niiralan Kulman kiinteistönhoitoon. Opastuksen voit saada puhelimitse, ja tarvittaessa kiinteistönhoitaja oi pastaa paikan päällä.

Kiinteistönhoidon yhteystiedot löydät talosi ilmoitustaululta ja täältä >>

Kuka saa asentaa astianpesukoneen?

Astianpesukoneen asennuksessa on käytettävä vastuuvakuutettua kodinkone- tai lvi-yritystä. Asennuksen jälkeen (ennen astianpesukoneen käyttöönottoa) kiinteistönhoidon on tarkistettava asennus, mutta vastuu koneesta ja sen toiminnasta on aina asukkaalla itsellään.

Niiralan Kulma ei tee astianpesukoneiden asennuksia.

Katso tarkemmat ohjeet astianpesukoneen asennusohjeesta.

Mattojen tomutus ja tuuletus

Mattoja saa tomuttaa vain joko pihalle tarkoitusta varten rakennetuilla telineillä tai talojen tuuletusparvekkeilla - ei asuntojen parvekkeilla. Tuuletus- ja tomutusajat ovat seuraavat:

maanantaista perjantaihin klo 8 - 20
lauantaisin klo 8 - 18

Miten saan uuden jääkaapin, jos entinen on mennyt rikki? Saanko tilalle erilaisen kalusteen kuin alkuperäinen?

Ota yhteyttä kiinteistönhoitoon, mikäli havaitset rikki menneen jääkaapin (tai muun asunnon varustukseen kuuluvan laitteen).

Asuntoihin liittyy aina tietynlainen varustus. Rikkoontuneen laitteen tilalle toimitetaan ominaisuuksiltaan samanlainen laite, esim. jääkaapin tilalle jääkaappi. Asukas voi halutessaan hankkia omalla kustannuksellaan itselleen parhaiten sopivan kylmälaitteen. 

Kuka hoitaa pihojen aurauksen talvisin?

Niiralan Kulmalla on sopimukset ulkopuolisten urakoitsijoiden kanssa pihojen lumen aurauksesta ja hiekoituksesta. Ota yhteys kiinteistönhoitoon, jos aurauksesta tai hiekoituksesta haluat antaa palautetta.

Yleiset tilat kaipaavat siivousta

Jos asuintalosi yleiset tilat kaipaavat mielestäsi siivousta, ota yhteys Niiralan Kulman siivoustyönjohtajaan.

Mikä on huoneiston normaali lämpötila?

Lämmityskaudella (loka-huhtikuun välillä) huoneiston lämpötila pyritään pitämään oleskeluvyöhykkeellä mitattuna 21°c (± 1°).

Kesällä lämpötila asunnoissa voi nousta. Lue alta vinkit sisätilan viilentämiseen.

Viisi vinkkiä sisätilan viilentämiseen:

  • Pidä ovet ja ikkunat kiinni päivällä, kun ulkona on lämpimämpää kuin sisällä.
  • Laske sälekaihtimet tai vedä ikkunoiden eteen verhot etenkin aurinkoisella puolella taloa paahteen minimoimiseksi.
  • Sammuta tarpeettomat sähkölaitteet, jotka tuovat lisälämpöä. Vältä uunin ja sisäsaunan lämmitystä. Tarkista myös, että lämpöpatterit ovat talven jäljiltä varmasti suljettu.
  • Tarkista asuntosi ilmanvaihtolaitteiden kunto, jotta ilma vaihtuu niin kuin sen pitää. Puhdista raitisilma- ja poistoilmaventtiilit. Sisäilmakin raikastuu! Katso ohjeet >> 
  • Tuuleta tarvittaessa nopealla ristivedolla, mielellään ilta- tai yöaikaan, jolloin on viileämpää. Päivällä avaa ikkuna mielellään vain varjon puolelta.

 

Bonusvinkit:

Kylmällä vedellä kostutettu t-paita tai pikkupyyhe viilentää mukavasti oloa nukkumaan mennessä, ja miksipä ei päivälläkin.

Muista juoda paljon vettä!

Laitteissa on eroja

Helteiden jatkuessa voi hankkia erillisen laitteen tukalan olon helpottamiseksi. Tuuletin liikuttaa sisäilmaa, jolloin iholta poistuu lämpö nopeammin, ja se saattaa helpottaa oloa. Tuuletin ei varsinaisesti alenna sisälämpötilaa. Siirrettävät ilmastointilaitteet sen sijaan jäähdyttävät huoneilmaa, ja poistavat kosteutta.

Miksi patterit ovat välillä kylmiä?

Kun huoneessa on riittävästi lämpöä, ei patterilämmitystä tarvita. Tällöin termostaatti pienentää lämpimän veden virtausta patterissa. Patteri voi olla ajoittain kylmä tai vain yläosastaan lämmin. Tämä osoittaa termostaatin toimivan. 

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI